by

Νοτιοδυτικά παράλια της Μικράς Ασίας

24/09/2011 – 02/10/2011
9ήμερη εκδρομή

 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΣΜΥΡΝΗ
1η ημέρα Σάββατο 24/09: Αναχώρηση από το Ιστορικό Μουσείου Αλεξανδρούπολης στις 7:00π.μ., διέλευση συνόρων. Στάση στα καταστήματα αφορολόγητων ειδών. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας μέσω Κεσάνης, χερσονήσου Καλλίπολης, Τσανάκαλε και Αϊβαλί και φτάνουμε με ενδιάμεση στάση για φαγητό αργά το απόγευμα στη Σμύρνη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

ΣΜΥΡΝΗ – ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΣ – ΠΑΜΟΥΚΚΑΛΕ – ΙΕΡΑΠΟΛΙΣ
2η ημέρα Κυριακή 25/09: Πρωινό και αναχώρηση για τη ρωμαϊκή πόλη Αφροδισιάς, πρωτεύουσα της Καρίας. Θα δούμε το ολομάρμαρο θέατρο, τα λουτρά του Ανδριανού, το καταπληκτικό στάδιο και την αγορά της πόλης. mikrasia1Στη συνέχεια φτάνουμε στο Παμούκκαλε (Βαμβακένιο βουνό). Το Παμμούκκαλε είναι ένα μοναδικό στον κόσμο αξιοθέατο (θερμές πηγές με ασβεστούχα άλατα), όπου έρχονται πλήθη από όλες τις χώρες για να δούνε αυτή την ασυνήθιστη φυσική ομορφιά. Θα δούμε την Ιεαράπολη με τα ρωμαϊκά λουτρά που μετατράπηκαν σε εκκλησία επί Βυζαντινής εποχής, και την Ακρόπολη με διάφορους και παράξενους τάφους. Με το πέρας της ξενάγησης τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

ΠΑΜΟΥΚΚΑΛΕ - ΑΤΤΑΛΕΙΑ
3η ημέρα Δευτέρα 26/09: Πρωινό και αναχώρηση για την Αττάλεια. Κατά την διαδρομή γίνεται μία στάση για φαγητό και φτάνουμε νωρίς το απόγευμα στην Αττάλεια. Αφού γίνει η τακτοποίηση στο ξενοδοχείο είμαστε ελεύθεροι να επισκεφτούμε το πλούσιο εμπορικό κέντρο της πόλης, την πύλη του Ανδριανού, το Γιβλή Μιναρέ (με τη ραβδωτή κολώνα), το Κενσκίν Μιναρέ και την παλιά πόλη (Καλέ- ητσί). Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΑΤΤΑΛΕΙΑ – ΠΕΡΓΗ - ΑΣΠΕΝΔΟΣ
4η ημέρα Τρίτη 27/09: Πρωινό και αναχώρηση για Πέργη από όπου πέρασε ο Μέγας Αλέξανδρος. Θα δούμε την αρχαία πόλη που έχει χτιστεί σε σχέδιο Ιπποδάμου (σχήμα Σταυρού) και το ελληνορωμαϊκό θέατρο χωρητικότητας 15.000 θεατών, με τα ανάγλυφα της σκηνής να παριστάνουν τη ζωή του Διονύσου. Επίσης την Ελληνιστική πύλη της πόλης σε σχήμα πετάλου και το στάδιο χωρητικότητας 12.000 θεατών. Συνεχίζουμε για Άσπενδο. Θα δούμε την άνω πόλη όπου υπάρχουν η Αγορά, η Βασιλική, το Βουλευτήριο και το Νυμφαίον. Στην mikrasia2κάτω πόλη υπάρχουν το θέατρο, το στάδιο, τα ρωμαϊκά λουτρά και τα υδραγωγεία. Στην επιστροφή για Αττάλεια θα γίνει μία στάση για φαγητό και εν συνεχεία θα επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αττάλειας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια ελεύθεροι για περίπατο στην αγορά και στην πόλη. Δείπνο, διανυκτέρευση.

ΚΑΣ – ΠΑΤΑΡΑ – ΞΑΝΘΟΣ – ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ
6η ημέρα Πέμπτη 29/09: Πρωινό και αναχώρηση για Πάταρα όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Αγ. Νικόλαος. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στην αρχαία πόλη Ξάνθος φημισμένη για τα επιτάφια μνημεία. Ένα από αυτά είναι ο Πύργος των Αρπυιών με εννέα μέτρα ύψος μαζί με το βάθρο. Το μεσημέρι προαιρετική εκδρομή στο ακριτικό ελληνικό νησί Καστελόριζο. Ξενάγηση, φαγητό και το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

ΚΑΣ – ΜΑΚΡΗ (FETHIYE) – ΛΙΒΙΣΙ – ΚΑΥΝΟΣ – ΜΑΡΜΑΡΙΣ
7η ημέρα Παρασκευή 30/09: Πρωινό και συνεχίζουμε το οδοιπορικό στην καρδιά της Λυκίας περνώντας από τη Μάκρη και το Λιβίσι με το έντονο ελληνικό στοιχείο πριν την ανταλλαγή των πληθυσμών. Εδώ θα δούμε τον τάφο του Αμύντα που βρίσκεται στη πλευρά ενός μεγάλου βράχου, τα υπολείμματα της βυζαντινής εποχής και την Ολούντενιζ (νεκρή θάλασσα), η οποία χωρίζεται από τη θάλασσα με μία γραμμή γιαλού. Επισκεπτόμαστε την αρχαία Καύνο με τους λαξευτούς τάφους οι οποίοι έχουν πρόσοψη ναών και το θέατρο. mikrasia3Αργά το απόγευμα φτάνουμε στη Μαρμαρίδα την όμορφη πόλη των νοτιοδυτικών παραλιών της Τουρκίας. Η πόλη έχει χτιστεί πάνω στην αρχαία Φύσκο, πόλη της Ροδιακής Περαίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

ΜΑΡΜΑΡΙΣ – ΜΠΟΝΤΡΟΥΜ (ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΣ) - ΜΙΛΗΤΟΣ – ΣΜΥΡΝΗ
8η ημέρα Σάββατο 1/10: Πρωινό και αναχώρηση για το Μπόντρουμ στη θέση της αρχαίας Αλικαρνασσού, πατρίδας του Ηρόδοτου και απόλυτα συνδεδεμένης με το μαυσωλείο της (ένα από τα εφτά θαύματα του αρχαίου κόσμου). Στη συνέχεια θα απολαύσουμε το Μπόντρουμ που χτισμένο αμφιθεατρικά στον ομώνυμο κόλπο και με το κάστρο των ιπποτών της Ρόδουmikrasia4 είναι μία άκρως γοητευτική παραθαλάσσια πόλη. Νωρίς το απόγευμα ξεκινάμε για τη Σμύρνη δια μέσου της Μιλήτου, την πατρίδα του Θαλή, του ιστορικού Εκαταίου και των φιλοσόφων Αναξιμένη και Αναξιμάνδρου. Αργά το απόγευμα άφιξη στη Σμύρνη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

ΣΜΥΡΝΗ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
9η ημέρα Κυριακή 2/10: Πρωινό και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Γευματίζουμε το μεσημέρι και αργά το βράδυ αφού περάσουμε τα ελληνοτουρκικά σύνορα φτάνουμε στην Αλεξανδρούπολη.